Waar moet je op letten bij het inpakken van pallets?

Wanneer je een grote hoeveelheid pakketten gaat versturen, krijg je te maken met het wikkelen van pallets. Wanneer je je gaat verdiepen in het wikkelen van pallets blijkt het toch iets lastiger te zijn dan dat je misschien had gedacht. Over het algemeen wordt wikkelfolie het meest gebruikt, maar welke soort folie kan je hier het beste voor gebruiken en wat is de juiste techniek om te wikkelen? Hieronder vind je enkele tips die het versturen van pallets makkelijker maken.

Met de hand of automatisch?

Deze keuze is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Wanneer je slechts een paar pallets gaat versturen, is het met de hand wikkelen geen probleem. Dit is niet interessant als je veel pallets wilt gaan versturen. Het met de hand wikkelen van pallets is namelijk een tijdrovende klus. In dat geval is het de moeite om te investeren in een wikkelmachine.

Type folie

Wanneer je kiest voor een machine is het handig om type folie te kopen die ook geschikt is voor de machine. Hierdoor kan je veel kosten besparen. Kijk ook eens naar duurzame opties van folie. Bijvoorbeeld nano wikkel folie is kostenbesparend, sterk en milieuvriendelijk. Nano folie is dunner maar wel heel sterk waardoor je minder van deze folie nodig hebt. Het is dus erg effectief wat deze folie milieuvriendelijker maakt. Standaard wikkelfolie is beschikbaar in transparante of zwarte uitvoering en wordt geleverd op brede rollen voor hand- en machine gebruik.

Overlappingspercentage

Het overlappingspercentage is de hoeveelheid folie in de tweede laag folie uitgedrukt in procenten. Zorg er altijd voor dat folielagen elkaar voldoende raken. Denk hierbij aan overlappingspercentage van 10 tot 15 procent. Door het hanteren van het juiste percentage, kan je aanzienlijk op folie besparen.

Ready? Pallet versturen? Kijk op CheapCargo.com voor de voordeligste vervoerder!

Jeroen van Dam

Back to top