Tips voor het gebruik van drukwerk

Je hebt diverse soorten drukwerk. Elk drukwerk heeft weer een ander doel. Je hebt drukwerk om informatie te verspreiden en je hebt drukwerk om op te vallen. Je hebt veel keuze dus het is lastig om een goede beslissing te nemen. Lees snel verder en kom achter de toepassingen van drukwerk.

Informatief drukwerk

Je hebt drukwerk die informatie weergeven. Denk hierbij aan visitekaartjes, brochures en folders. Hierbij wordt informatie weergegeven. Bij het visitekaartje gaat het over contactgegevens en bij brochures en folders wordt er info weergegeven over bijvoorbeeld een product. Een visitekaartje kan je weer gebruiken als promotiemateriaal maar bijvoorbeeld een brochure niet.

Communicatie drukwerk

Je hebt drukwerk gericht op dat het iets zegt of aanwijst. Denk hierbij aan etiketten op rol bijvoorbeeld. Maar ook vloerstickers met pijl. Dit drukwerk zorgt ervoor dat het richting aanwijst of zegt. Op een etiket bijvoorbeeld kan je een naam zetten van iemand, voor een cadeau bijvoorbeeld.

Promotiedrukwerk

Je hebt drukwerk gericht op het promoten van iets. Denk hierbij aan flyers of een baliedisplay. Dit drukwerk zorgt ervoor dat het duidelijk is wat er in de aanbieding is. Het geeft bijvoorbeeld kortingen weer maar kan iets aanprijzen, zoals je bedrijf bijvoorbeeld. Promotiedrukwerk kan je in vorm van flyers meegeven maar ook als poster of banner ophangen. Op deze manier kan jij de aandacht trekken voor jouw bedrijf.

Verpakkingsdrukwerk

Ook verpakkingsmateriaal kan je bedrukken. Denk hierbij aan snackbakjes, vetvrij papier en wijnkisten. Verpakkingsmateriaal beschermt je product. Het is daarbij belangrijk dat de ontvanger/koper weet waar het vandaan komt. Bijvoorbeeld bij afhaalbroodjes is het belangrijk dat het broodje bij elkaar blijft. Verpakkingsmateriaal kan je goed inzetten als promotiemateriaal omdat je dan jezelf promoot. Bijvoorbeeld als iemand een broodje of een frietje afhaalt bijvoorbeeld.

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken kan je ook bedrukken. Je laat hiermee een persoonlijke boodschap achter voor de ontvanger. Erg handig voor een kerstpakket of een geschenk aan een belangrijke relatie.

Dus kies zorgvuldig waar jij je drukwerk voor wil gebruiken.

Jeroen van Dam

Back to top