Huidverzorgingstips die jouw huid zullen transformeren

De huidverzorgingsindustrie kan nogal overweldigend zijn. Daarom zijn we hier om te helpen. En we begrijpen je dilemma volledig. Met letterlijk honderden innovatieve producten die elke week worden uitgebracht en de ontdekking van een ander ‘must-have’ ingrediënt, kan het moeilijk zijn te bepalen welke producten je echt nodig hebt en wat slechts trends zijn. Om jou te helpen tijdens je zoektocht naar een gelukkige, gezonde huid, zijn hier huidverzorgingstips die alle basis dekken.

Vergeet nooit, maar dan ook nooit, zonnebrand

Als er iets is dat letterlijk alle dermatologen ons vertellen, is het wel het belang van zonnebrand. Je moet dit echt dagelijks gebruiken om je huid te beschermen. Dus niet alleen wanneer je een dagje naar het strand gaat. 90% van hoe jouw huid veroudert, heb je zelf in de hand en houdt rechtstreeks verband met de blootstelling aan de zon. Breng elke dag een verzorgde zonnebrandcrème aan zoals Australian Gold zonnebrand en je huid zal je dankbaar zijn.

Retinol is niet iets om bang voor te zijn

Veel mensen worden geïntimideerd door retinol, en hoewel we begrijpen waarom, kan het zo’n verschil maken voor je huid. Retinol kan helpen om littekens te vervagen, fijne lijntjes te verminderen en je huidskleur te egaliseren. Je gebruikt dit product een of twee keer per week om te beginnen. Wanneer je huid eraan is gewend kun je de frequentie langzaam gaan opbouwen.

Vitamine C zorgt voor een gloed

Vitamine C is een van de sterkste antioxidanten in de winkelrekken. Het helpt je huid te beschermen tegen omgevingsfactoren die veroudering kunnen versnellen. Vitamine C werkt ook overuren om jouw huid op te fleuren en werkt samen met je SPF om de zonbeschermende eigenschappen te verbeteren.

Vergeet je nek niet

Het nekgedeelte verwaarlozen is een van de meest voorkomende huidverzorgingsfouten. De nek verraadt dan ook vaak iemand zijn leeftijd. Zorg er dus voor dat je jouw routine doorzet tot in je nek. Wees ook zacht en masseer in opwaartse bewegingen zodat je de huid niet naar beneden trekt.

Jeroen van Dam

Back to top