Full service opslag versus self service opslag – welke past het beste bij jou?

Sommige mensen hebben extra opslagruimte nodig, hetzij omdat ze een overmatige hoeveelheid spullen hebben of omdat ze klein behuisd zijn. In een ander scenario hebben sommige mensen opslagruimte nodig omdat ze bezig zijn met het renoveren van hun huis en daardoor hun spullen niet in hun huis kunnen houden tijdens de renovatie. Daarnaast zijn er verschillende redenen waarom mensen opslagruimte nodig hebben. Dit artikel geeft je enkele feiten over opslag, en het zal nuttig voor je zijn als je op zoek bent naar opslag in Nederland, met name opslag Aalsmeer.

Full-service opslag

Een full service opslagbedrijf helpt hun klanten op een “valet-stijl” manier. Een full-service opslagbedrijf is gebaseerd op het idee dat zij je spullen, zoals je inboedel opslag, regelen. Ze halen het op en brengen het voor je naar de opslagruimte. Veel full service opslagbedrijven laten klanten ook rechtstreeks vanaf hun telefoon een ophaal- of terugbrengservice aanvragen en plannen. Als een klant een full service opslagbedrijf inhuurt, hoeft hij zich geen zorgen te maken over het naar de opslag brengen van zijn spullen. Bovendien zullen veel full service faciliteiten ook foto’s van je spullen maken en deze bewaren. Dus als je niet meer weet wat er in de opslag ligt, kun je gewoon naar een foto kijken of je online inventarislijst controleren.

Self service opslag

Self service opslag is zonder twijfel de meest populaire keuze voor opslag die nu beschikbaar is. Deze faciliteiten bieden een beveiligde en voordelige optie om je items van thuis en grote items, zoals boten, auto’s en motorfietsen, op te slaan. Klanten die self storage opslag huren, zijn verantwoordelijk zijn voor het transport van hun eigen spullen naar de opslagruimte. Spullen ophalen doen ze ook zelf. Bovendien zijn klanten verantwoordelijk voor het bijhouden van hun eigen administratie van hun artikelen, aangezien self storage bedrijven de artikelen van de opslagruimtes van mensen niet controleren. Ten slotte is self storage doorgaans goedkoper dan full service storage, waardoor het aantrekkelijker is voor personen die met een beperkt budget werken. Het is dus van vitaal belang om dit feit in gedachten te houden.

Jeroen van Dam

Back to top