Een blog starten in 4 eenvoudige stappen

Als je klaar bent om de sprong te wagen en te leren hoe je een blog kunt starten die kan uitgroeien tot een bron van echt online inkomen, laten we dan snel doorgaan!

Kies de naam en niche van je blog

Ten eerste is het tijd om een naam en niche te kiezen voor je nieuwe blog. De naam van je blog is wat lezers het eerst te zien krijgen, zoals Blog voor Vrouwen, dus idealiter zou het de algemene onderwerpen moeten vertegenwoordigen waarover je gaat schrijven, of het kan je eigen naam zijn, die van je bedrijf, een slimme combinatie van woorden, of anderszins.

De niche van je blog is het algemene onderwerpgebied waarop je je inhoud gaat richten. Voorbeelden zijn onderwerpen als reizen, eten, mode, lifestyle, technologie en anderszins. Het opnemen van een paar woorden die duidelijk aangeven waar jouw inhoud over gaat, in de naam van jouw blog, zoals Wonenkanjer, zal zeer nuttig zijn voor jouw toekomstige bloglezers.

Zet je blog online (webhosting)

De tweede stap bij het starten van een blog, is om uw blog daadwerkelijk online te krijgen. Je begint met het kiezen van een webhostingbedrijf. Vervolgens ga je aan de slag met het maken van de website. We adviseren om dit met een gratis template te doen via WordPress. Er zijn genoeg video’s en blogs online te vinden die je door deze stappen meenemen.

Schrijf je eerste blogpost

Je leest een blog niet omdat het er leuk uitziet of omdat ze vaak publiceren. (Hoewel die beide helpen). Je leest een blog omdat je geïnteresseerd bent in wat er staat. Het creëren van sterke inhoud is wat jouw lezers zal brengen en je zal helpen om uiteindelijk geld te verdienen met bloggen. Kies daarom een slimme niche om over te schrijven, zoals een blog voor mannen die graag ondernemer willen worden.

Promoot je blog en krijg lezers

Om lezers te krijgen voor je blog, moet je deze gaan promoten. Je kunt denken aan het gebruik maken van sociale media, gastbloggen of regelmatig een nieuwsbrief rondsturen.

Jeroen van Dam

Back to top