De gezelligheid van een picknick

De lente is begonnen en dat betekent dat we steeds meer zonnige dagen krijgen. Als het zonnetje schijnt is iedereen direct een stuk vrolijker. Ook de parken worden ineens drukbezocht en lopen al snel vol. Tijdens mooie lentedagen gaan we er graag op uit. Veel gezinnen en vrienden geven de voorkeur aan een gezellige picknick in het park. Veel heb je er niet voor nodig: een kleed, wat lekkere hapjes en drankjes en een koelbox. En vergeet natuurlijk je zonnebrand niet. Tijdens een picknick kan je goed bijkletsen met vriendinnen en genieten van de zon en het lekkere eten. Ook zien we regelmatig dat mensen de voorkeur geven aan een sportieve activiteit in het park. Tijdens een picknick in het park zul je je dus geen moment vervelen. Pak je picknickmand en koeltas maar alvast van zolder en bel je vriendinnen op.

Vergeet de koeltas niet

Het zou zonde zijn als je allerlei lekkere hapjes hebt gekocht en deze bij aankomst niet meer goed zijn. En niet alleen de hapjes, ook de drankjes zijn het lekkerst als ze koud zijn. Het is dus belangrijk om hapjes en drankjes gedurende de dag koel te houden. Vergeet dus je koeltas niet! Wil je opvallen in het park, laat dan koeltassen bedrukken met een logo of tekst. De bedrukte tasjes zijn eenvoudig mee te nemen. Je kan ervoor kiezen om wat extra koelelementen te kopen zodat je zeker weet dat jij kan genieten van een ijskoud drankje en een vers gerecht op een zonnige dag. Wat wil je nog meer?

Je picknickkleed

Een van de belangrijkste dingen tijdens een picknick is toch wel het picknickkleed. Zo zit je heerlijk zacht op het gras en hoef je je geen zorgen te maken dat je kleding of andere spullen vies worden. Ook is het zitten of liggen op een picknickkleed simpelweg comfortabel. Al het lekkers kan uitgestald worden en je kan heerlijk een dutje doen. Neem eventueel nog wat extra kussentjes mee zodat jij de dag op een aangename manier kan doorbrengen. Soms tref je ook picknicktafels aan in een park en kan je het picknickkleed in de tas laten.

Sporten

Of het nou zomer of winter is, in het park zien we veel sporters. Het is de ideale plek voor een sportieve activiteit. Wil jij het relaxen op je picknickkleed afwisselen met iets sportiefs? Neem dan een frisbee of beachset mee. Niet alleen voel je je energiek, ook werk je aan een kleurtje tijdens het sporten. Ook voetballen, volleyballen of een yoga-sessie zijn populaire activiteiten die veel worden uitgeoefend in het park. Ben jij klaar voor zowel een relaxte als sportieve dag in het park? Tref de juiste voorbereidingen zodat jij optimaal kan genieten tijdens een zonnige dag.

Jeroen van Dam

Back to top