4 tips voor de inrichting van een kleine woonkamer

Als je in een klein huis woont, weet je hoe moeilijk het is om deze in te richten. Kleine woonkamers hoeven niet krap aan te voelen. Met het juiste ontwerp kun je de ruimte veel groter laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Als je in een kleine ruimte woont, is het belangrijk dat deze zo groot en open mogelijk aanvoelt.

Raamdecoraties zoals jaloezieën

Als je kleur en stijl aan je woonkamer wilt toevoegen, probeer dan een raam decoratie zoals jaloezieën. Ze kunnen worden gebruikt om licht buiten te houden, licht binnen te laten, een vies raam te bedekken of privacy toe te voegen. Het wordt aanbevolen om witte of crèmekleurige te gebruiken voor kleine ruimtes, omdat ze de kamer groter laten lijken. Als je donkere ramen hebt, probeer dan misschien wit of een andere lichte kleur voor contrast.

Inbouwkasten, planken of een boekenplank

Een ingebouwde kast is een andere tip voor de inrichting kleine woonkamer dat je kunt gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het veel ruimte in beslag neemt. Ingebouwde kasten en planken zijn ideaal voor kleine woonruimtes. Ze bieden niet alleen extra opbergruimte, maar kunnen ook dienen als boekenplank of display ruimte. Er zijn veel stijlen om uit te kiezen, waaronder moderne of rustieke looks die passen bij de rest van je interieur. Als je het interieur van je huis niet volledig wilt veranderen met inbouwkasten, overweeg dan om in plaats daarvan open planken te gebruiken. Open planken voegen visueel belang toe en maken dingen gemakkelijker te vinden zonder dat ze vloerruimte in beslag nemen.

Een gedurfde, felle kleur op de muur

Heldere kleuren zorgen ervoor dat een kleine kamer groter lijkt. Als je weinig ruimte hebt, fleur je woonkamer dan op met een vleugje kleur. Decoreren met gedurfde tinten kan je humeur verbeteren en de productiviteit in het thuiskantoor verbeteren. Een accentmuur is de perfecte manier om wat persoonlijkheid toe te voegen aan een klein appartement of stadshuis zonder de indeling te overheersen. Probeer een muur in een heldere tint te schilderen die bij de rest van je inrichting past. Je zult versteld staan hoe uitnodigend het deze bescheiden ruimte maakt.

Een zwevende plank

Een zwevende plank is een geweldige manier om je kleine woonkamer groter te laten lijken. De installatie van de plank kan op verschillende manieren, maar je moet beugels gebruiken om hem aan de muur te bevestigen.

Jeroen van Dam

Back to top