3 items voor een business casual look

Begin je net aan je eerste baantje en ben je op zoek naar een outfit? Dan kan het lastig zijn om te bepalen welke outfit je moet kiezen. Je mag de eerste werkdag natuurlijk niet onverzorgd gekleed het kantoor betreden. Aan de andere kant wil je ook niet overdreven gekleed zijn, belangrijk is dus om bij onzekerheid een neutrale stijl te kiezen. In dit blog laat ik je kennismaken met de wereld van zakelijke kleding en leer je hoe je alledaagse kleding een zakelijke twist kunt geven.

Polo

Polo’s worden vaak gedragen in de particuliere sector, maar ook zeker in het bedrijfsleven. Poloshirts worden vaak gedragen in kantoren waar de sfeer informeel is. Kijk eerst in welke setting je de polo wilt dragen. Wanneer iedereen in pak naar een vergadering gaat, kun je ook maar beter een pak gaan dragen naar de vergaderingen. Een grote aanbieder van polo’s die in de zakelijke omgeving gebruikt kunnen worden is Orange Icons. Orange Icons geeft een veelzijdig aanbod aan heren polo’s van superdry.

Watch

Wil je er casual en toch zakelijk uitzien? Kies dan voor een elegant horloge. Met elegant bedoel ik een horloge dat niet te groot is en niet teveel opvalt. Denk hierbij aan een horloge van leer. Zit je in de IT? In dit geval kan een Iwatch een goede aanvulling zijn op je zakelijk maar toch casual outfit.

Coltrui

Wil je een zakelijke uitstraling hebben, maar niet overdreven, zoals een pak of colbertje? Een coltrui is de perfecte match voor jou stijl. Tegenwoordig worden coltruien niet alleen in een zakelijke omgeving gedragen, maar ook in het persoonlijke leven. Door deze verandering heeft de coltrui de verschuiving van zakelijk naar casual gemaakt, de ideale combinatie dus!

Jeroen van Dam

Back to top